Magneten worden al sinds mensenheugenis gebruikt voor genezing en pijnstilling. De oude Chinezen gebruikten ze al 3000 jaar voor Christus, de Griekse wijsgeer Aristoteles, grondlegger van het moderne denken, noemt ze in zijn geschriften. En er wordt gezegd dat de beroemde Egyptische koningin Cleopatra een magneet op haar voorhoofd droeg. Dus niets nieuws onder de zon. Of toch wel? Zeker!


Dr. Broehringmeyer werkzaam bij de medische dienst van de Amerikaanse NASA deed namelijk een bijzondere ontdekking. Hij ontdekte dat bij disbalans en ziekte bij mensen op zeer specifieke plaatsen in het lichaam een afwijking van de zuurgraad ontstond. Zo ook bij sommige astronauten. Onder andere ten gevolge van de zwaartekracht veranderingen in de ruimte ontstond een disbalans in hun lichaam, hetgeen zich uitte in een verschil in beenlengte. Hij constateerde  inderdaad een afwijkende zuurgraad op bepaalde punten.. Hij wist deze punten met magneten te neutraliseren waarmee de klachten verdwenen of sterk verbeterden.

De Mexicaanse longarts Dr. Goiz heeft deze methode verder uitgewerkt en toegankelijk gemaakt.

 

Heb je klachten? 

Je kunt vaak helemaal vanzelf weer herstellen zonder medisch ingrijpen. Ieder lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen en kan nagenoeg alles herstellen. Onze lichaamscellen vernieuwen zich continu. Ze werken voortdurend aan reparaties van beschadigd weefsel of ontregelde processen. 

Voorbeelden: een wond geneest vanzelf, misselijkheid of diarree door verkeerd eten of een verkoudheid gaan vanzelf over. Dat is normaal. 

Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld ten gevolge van een infectie door bacteriën, virussen, schimmels of parasieten, disfuncties of trauma’s. Dan is ingrijpen van buitenaf nodig. 


Veelal richt men zich op de symptomen. Beter is het om de oorzaak op te sporen en die weg te nemen. Als dat gebeurd is, kan het lichaam zichzelf in de meeste gevallen herstellen.