De werking van magneten stimuleert je lichaam. Verena Breitenbach schreef het boek Endlich GESUND! mit BioMagneten over de eeuwenoude magneettherapie. Behoefte aan een energieboost?  Ontdek wat magneten voor je doen.

Heilzame werking

Magnetisme is een natuurkracht, een oerkracht die aan de basis van gezondheid staat. De magnetische energie van de aarde neemt af. Goed aarden wordt steeds moeilijker. Keer het eens om. Zet magnetische kracht gericht in voor genezing. Cleopatra droeg al een magnetisch amulet op haar voorhoofd om kwalen te genezen en schoonheid te behouden. En de filosoof Aristoteles beschreef de magneettherapie die in de Middeleeuwen verder is uitgewerkt.

Doorbloeding activeren

Bloed is verantwoordelijk voor bijna alle processen die zich in je lichaam afspelen. IJzer in je rode bloedcellen transporteert zuurstof en beïnvloedt de stofwisseling in je cellen. Last van slapeloosheid, menstruatiepijn, depressieve stemmingen of vermoeidheid? Volgens Breitenbach stimuleren magneten de magnetische eigenschap van ijzer en de verspreiding van voedingsstoffen door je lichaam, waardoor klachten afnemen.

Hoofdpijn verminderen

Last van migraine? Beweging in de buitenlucht, veel water drinken en een gezonde voeding kunnen hoofdpijn verlichten. Duidelijk is dat zenuwbanen de migraineaanval veroorzaken. Met magneten voorzie je je zenuwen beter van vitaminen en voedingsstoffen, waardoor de hoofdpijn afneemt.

Ontgiftend en herstellend

Kantoorwerk, lange autoritten, net niet de goede houding en weinig tijd om te sporten? Zenuwbanen raken daardoor slecht doorbloed en beïnvloeden je welzijn. Een sterke magneet dragen op de gespannen, pijnlijke plek helpt volgens magneetdeskundige Breitenbach. De betere doorbloeding werkt pijnstillend, ontgiftend en herstellend.