In onze armbanden hebben we elementen van “infrarood” geplaatst, zogenaamde “F.I.R.”. Far Infrared Ray word ook wel “Light off Life” (licht van leven) genoemd. Hier worden nog veel onderzoeken naar verricht. Verre Infrarood Golven dringen diep door in het weefsel.


FIR

 

Voordelen F.I.R:

Verre infrarood (F.I.R.) stimuleert (activeert) watermoleculen in ons lichaam. De conditie van de huid word zachter en beter.

F.I.R. verbetert de bloedsomloop en metabolische functies. Ook cellulitis wordt aangepakt door de infraroodstralen, doordat ze ook doordringen in je onderhuidse vetweefsel en daar de vergrote vet cellen verkleinen.

F.I.R. stralen kunnen tot 6 cm. diep in het lichaam dringen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de “Light off Life” straal een lengte van 0,95 micron heeft en tot 6 cm diep het menselijk lichaam kan binnendringen en vermindert dan pijn in de spieren, gewrichten en o.a. rug kolom.

F.I.R. helpt het vertragen van het verouderingsproces en verhoogt de weerstand tegen ziekten. Door stijging van temperatuur krijgt het lichaam de indruk dat we koorts hebben, en gaat het zich wapenen door de afweer te versterken. Door warmte op te wekken en koorts na te bootsen, zetten we dus het genezingsproces in gang. Het aantal witte bloedcellen (die ongewenste indringers uit het lichaam verwijderen) zal stijgen, en zullen cellen die ziektes veroorzaken (zoals bacteriën en virussen) onmiddellijk vernietigen. Vaak wordt gedacht dat koorts iets negatiefs is, maar eigenlijk word ons immuunsysteem erdoor versterkt. In geval van infrarood in juwelen is de werking, in kleine mate, maar constant.

Het is dus zo dat door de warmte van de F.I.R. het immuunsysteem versterkt wordt. De meeste schadelijke cellen zijn niet bestand tegen warmte, en sterven dus af, terwijl gezonde cellen wel hittebestendig zijn.

Het verschil met het nemen van een heet bad is dat hierbij de inwendige temperatuur niet wordt beïnvloed, of niet het temperatuur niveau bereikt die we bij koorts zien. Bij infrarood wordt deze temperatuur wel bereikt, aangezien het lichaam van binnenuit opgewarmd wordt. Infrarood is dus een zeer goed middel om schadelijke cellen te verwijderen.

In een studie gepubliceerd in het ‘Journal of Cancer Science and Therapy’ hebben wetenschappers het effect onderzocht van infraroodstralen op ons lichaam. Hieruit bleek dat infrarood warmte een positief effect heeft op ons lichaam en b.v. helpt o.a. tegen chlamydia.